De printer


De nieuwste trend in het bedrukken van textiel is een printer die de transfers direct print. Full colour en ready-to-press. Je hoeft dus niet meer te plukken en te pielen. Jaja, hoor ik je denken, dan zal het wel heel duur zijn. Of slechte kwaliteit. Helaas: dat is ook niet aan de hand. De prints zijn heel betaalbaar en ook nog eens erg stevig. Zelfs op nylon blijven ze plakken en als de kleding per ongeluk de droogtrommel in gaat, zit de bedrukking er nog op.

Gewoon een fijn transfertje dus.

Om dit mooie succes niet alleen voor mezelf te houden, heb ik besloten deze transfers ook te verkopen aan wederverkopers. Voor een mooi prijsje, zodat er ook nog een goede winst te behalen is. En zeker niet onbelangrijk: je kunt lage aantallen bestellen die snel geleverd worden. Yeah.

Verder op deze pagina lees je alles wat je verder moet weten. Heb je daar geen zin in, scroll dan even door naar de onderkant van de pagina. Daar kun je een gratis samplesetje bestellen. Daar zitten o.a. een paar bedrukkingen in die je lekker onder je eigen pers kunt leggen om te proberen.

Kwaliteit

Een bedrijf staat of valt bij de kwaliteit. Dan kun je nog zo gezellig, leuk, flexibel, goed bereikbaar of knap zijn (dat laatste geld overigens niet voor mij), als je een slecht product hebt, loopt iedereen weg.

De basis van De Klerendrukkerij is dus de kwaliteit. Toen ik het eerste bedrukte shirt van deze printer kreeg om te testen, is die (niet overdreven) zeker 10x in de wasmachine en ook zeker net zoveel in de droger geweest. Gewoon om te zien wat er gebeurt. En weet je wat? Nothing happened! De bedrukking bleef keihard zitten. Hij verkleurde ook niet. Wow!

 

En dus had ik een paar maanden later een printer staan!

Inmiddels heb ik al aardig wat kleding verkocht en ook transfers geleverd. De huidige klachtenteller staat nog op nul, zip, zero! Ook nylon is er inmiddels mee bedrukt en ook dat zit er nog mooi op!

Het enige wat nog niet echt lekker gaat, is de beruchte softshell. Na het drukken zag het er nog mooi uit, maar na tweemaal in de droger was alles toch aardig doorgebloed. Helaas. Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing, maar die is er momenteel nog niet.

Prijzen

Dan de prijzen van de transfers. Ik probeer het allemaal zo goedkoop en simpel mogelijk te houden. Komt ie:

Opstartkosten: € 10,- (eenmalig per bestelling, of je er nou 1 of 100 bestelt)
Transfer tot 100 cm2: € 2,-
Transfer van 101 tot 500 cm2: € 3,-
Transfer groter dan 501 cm2:n € 4,-
A3 met net zoveel transfers al je er op kunt zetten: € 25,-
Verzending: € 10,-

Aanleverspecs

Mocht je nog steeds aan het lezen zijn, heb ik je gelukkig niet afgeschrikt met de prijzen. 😉

Ik ontvang bestanden graag volgens onderstaande specificaties. No worries: voordat ik ga drukken, dubbelcheck ik alles nog even. Mocht er iets zijn wat makkelijk te verhelpen is (bijvoorbeeld RGB omzetten naar CMYK), dan doe ik dat zelf even. Als het ingewikkelder is, dan overleg ik dat even.

De aanleverspecs zijn:

Vector/Illustrator: Opgemaakt in CMYK,
Fonts omgezet naar contouren

 

Pixel/Photoshop: Opgemaakt in CMYK,
(minimaal) Ware grootte, 300 DPI of meer,
Indien gewenst transparante achtergrond
Bij voorkeur PNG. JPG mag ook, maar alleen als je afbeelding rechthoekig is.

 

Wat we verder graag willen weten:
– aantal
– afmeting(en)
– uiterlijke leverdatum
– kleur van het textiel waar de bedrukking op komt

Samplepakket bestellen

Wil je een samplepakket bestellen om deze transfers te voelen en te proberen? Vul dan onderstaande gegevens in. 

Drukspecs

Tenslotte is het wel handig om te weten hoe je nu de transfers op je kleding drukt. Dit zijn de instellingen van de transferpers:

Katoen en polyester
Temperatuur 120-130 graden
Medium Druk (2,5-3,0 bar)
10-15 seks persen
3 sec napersen
Hotpeel

Nylon
Temperatuur 120-130 graden
Medium Druk (2,5-3,0 bar)
6 sec. voorpersen, daarna pas je transfer plaatsen
6 sec. persen
10 sec. napersen
Hotpeel

Met een transferpers is het allermakkelijkst. Maar stel nou dat je geen transferpers hebt? Dan kan je ook een strijkbout gebruiken!

Een strijkbout?! Kan dat ook?! Jazeker! Ik heb getest met een strijkbout en dat kan dus ook. Hoe dan?

Zorg dat de strijkbout een temperatuur heeft van ongeveer 150 graden. Leg de transfer op de kleding en daaroverheen een bakpapiertje. Beweeg de strijkbout vervolgens over het bakpapier met een redelijke druk . Let op: niet stilhouden! Doe dit ongeveer een halve minuut. Haal nu de folie weg, doe het bakpapiertje terug en beweeg nogmaals de strijkbout een halve minuut over de bedrukking. C’est tous en klaar is Kees!

Contactgegevens

De Klerendrukkerij
Weteringpad 7
3762EN SOEST

035-234 0 456
info@klerendrukkerij.nl

KvK: 81847793
IBAN: NL27KNAB0404721 443

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 09:00 – 15:00
Woensdag 09:00 – 15:00
Donderdag 09:00 – 15:00
Vrijdag 09:00 – 13:00
Weekends gesloten

Wat we nog meer doen
Alleen Transfers bestellen
Algemene voorwaarden
Links
Reviews en refelenties